گزارش وضعيت کارگران ايران
سال 1388
فعالين ايرانى دفاع از حقوق بشر در اروپا و امريکاى شمالى
کميته دفاع از زندانيان سياسى
کميته گزارشگران حقوق بشر
اول مى ۲۰۱۰
۱۱ ارديبهشت ۱۳۸۹
مقدمه
آنچه در پى ميآيد گزارشى از موارد نقض حقوق کارگران در سال ۱۳۸۸ هجرى شمسى است که به همت سه نهاد مدافع حقوق بشر، تهيه شده است.
در حالى به اول ماه مي، روز جهانى کارگر رسيدهايم که چندى پيش ده تشکل کارگرى در ايران، نسبت به تداوم نقض گسترده حقوق کارگران در ايران اعتراض کرده بودند. در بيانيه اين ده تشکل آمده است: «سيستم سرمايهدارى ايران پس از گذشت سه دهه از انقلاب بهمن ۵۷، دستمزد کارگران را به يک چهارم مبلغ زير خط فقر تقليل داده و با عدم پرداخت بهموقع اين دستمزدها و اخراج و بيکارسازى تودههاى عظيمى از کارگران و رواج قراردادهاى موقت و سفيد امضاء، شرايط به غايت جهنمى را بر ميليونها خانواده کارگرى تحميل کرده است».
اين سه نهاد مدافع حقوق بشر، با گراميداشت مجدد اين روز بزرگ، حمايت خود را از مبارزات کارگران شريف ايران اعلام کرده و تحقق جامعهاى انسانى و بدور از نقض حقوق بشر را براى يکايک شهروندان ايرانى و بخصوص کارگران آرزو ميکنند.
قطعنامه مشترک روز جهانى کارگر
«تشکل هاى کارگرى ايران»
اول ماه مه روز همبستگى بين المللى طبقه کارگر و روز اعتراض جهانى کارگران به فقر و فلاکت و نابرابرى است. در اين روز ميليونها کارگر در سراسر جهان دست از کار مى کشند، خيابانها را به تسخير خود در مى آورند و با اعلام خشم و انزجار از مصائب بى شمارى که نظام سرمايه دارى بر بشريت تحميل کرده است، رهائى از ستم و استثمار و بر پائى دنيائى بهتر را فرياد ميزنند.
طنين اعتراض به مشقات نظام سرمايه دارى و برابرى خواهى کارگران در اقصى نقاط جهان در حالى در روز اول ماه مه پهنه گيتى را در برميگيرد که علاوه بر ممنوعيت برگزارى مراسم اين روز در ايران، هم اکنون بسيارى از کارگران برگزار کننده مراسم اول ماه مه سال 88 يا به زندان محکوم شده اند و يا در معرض صدور احکام سنگين قضائى قرار دارند و دهها تن از فعالين و رهبران کارگرى به جرم برپائى تشکلهاى کارگرى و دفاع از حقوق انسانى شان در زندانها بسر ميبرند.
تحميل چنين ابعاد وحشتناکى از بى حقوقى اجتماعى بر کارگران ايران در شرايطى است که سيستم سرمايه دارى ايران پس از گذشت سه دهه از انقلاب بهمن 57، دستمزد کارگران را به يک چهارم مبلغ زير خط فقر تقليل داده و با عدم پرداخت بموقع اين دستمزدها و اخراج و بيکار سازى توده هاى عظيمى از کارگران و رواج قراردادهاى موقت و سفيد امضا شرايط به غايت جهنمى را بر ميليونها خانواده کارگرى تحميل کرده است و امروزه براى تضمين بيش از پيش سود آورى سرمايه با به تعطيلى کشاندن کارخانه ها و طرح قطع يارانه ها در صدد است تا آخرين لقمه ها براى زنده ماندن ميليونها خانواده کارگرى را از سفره آنان به جيب صاحبان سرمايه سرازير کند.
اما همانگونه که ما کارگران ايران در انقلاب بهمن 57 و سالهاى اخير نشان داديم تاب تحمل اينهمه فلاکت و بى حقوقى را نخواهيم آورد و عليرغم زندان و سرکوب، پيشاپيش عموم مردم ايران در مقابل لگد مال شدن بديهى ترين حقوق انسانى خود ايستادگى خواهيم کرد و اجازه نخواهيم داد بيش از اين حق حيات و هستى ما را به تباهى بکشانند. ما توليد کنندگان اصلى تمامى ثروتها و تعمات موجود در جامعه هستيم و داشتن يک زندگى انسانى مطابق با بالاترين استانداردهاى زندگى بشر امروز را حق مسلم خود و عموم توده هاى مردم ايران ميدانيم.
در اين راستا ما ضمن اعتراض به وضعيت موجود که از روز جهانى کارگر سال گذشته به اين سو کارگران و عموم توده هاى مردم ايران را بيش از پيش در معرض سرکوب و تحميل بى حقوقى قرار داده است بر تحقق مطالبات زير پاى مى فشاريم و خواهان تحقق فورى و بى قيد شرط همه آنها هستيم:
1. برپايى تشكل هاى مستقل از دولت و کارفرما، اعتصاب، اعتراض، راهپيمائي، تجمع و آزادى بيان حق مسلم ما است و اين خواسته ها بايد بدون قيد و شرط به عنوان حقوق خدشه ناپذير اجتماعى كارگران و عموم مردم ايران به رسميت شناخته شوند.
2. ما طرح قطع يارانهها (هدفمند کردن يارانهها) و حداقل دستمزد 303 هزار تومانى را تحميل مرگ تدريجى بر ميليونها خانواده کارگرى ميدانيم و خواهان توقف فورى طرح قطع يارانه ها و افزايش حداقل دستمزدها به يک ميليون تومان هستيم.
3. دستمزدهاى معوقه كارگران بايد فورا" و بى هيچ عذر و بهانه اى پرداخت شود و عدم پرداخت آن بايستى به مثابه يك جرم قابل تعقيب قضائى تلقى گردد و خسارت ناشى از آن به كارگران پرداخت شود.
4. اخراج و بيكار سازى كارگران به هر بهانه اى بايد متوقف گردد و تمامى كسانى كه بيكار شده و يا به سن اشتغال رسيده اند و آماده به كار هستند بايد تا زمان اشتغال به كار از بيمه بيكارى متناسب با يك زندگى انسانى برخوردار شوند.
5. ما خواهان محو قراردادهاى موقت و سفيد امضاء، تامين امنيت شغلى كارگران و تمامى مزد بگيران ، رعايت بالاترين استاندارد هاى بهداشت و ايمنى کار و بر چيده شدن تمامى نهادهاى دست ساز دولتى از محيطهاى کار هستيم.
6. ما خواهان لغو مجازات اعدام و آزادى فورى و بى قيد و شرط ابراهيم مددى ، منصور اسالو ، على نجاتى و کليه فعالين کارگرى و ديگر جنبش هاى اجتماعى و اعتراضى از زندان و توقف پيگرد هاى قضايى عليه آنان هستيم.
7. ما ضمن محكوم كردن هر گونه تعرض به اعتراضات کارگرى و اعتراضات مردمي، اعتراض به هر گونه بى حقوقى و ابراز عقيده را حق مسلم و خدشه نا پذير کارگران و عموم مردم مى دانيم.
8. ما خواهان لغو کليه قوانين تبعيض آميز نسبت به زنان و تضمين برابرى کامل و بى قيد و شرط حقوق زنان و مردان در تمامى عرصه هاى زندگى اجتماعي، اقتصادي، سياسي، فرهنگى و خانوادگى هستيم.
9. ما خواهان برخوردارى تمامى بازنشستگان از يك زندگى مرفه و بدون دغدغه اقتصادى و رفع هرگونه تبعيض در پرداخت مستمرى بازنشستگان و بهره مندى آنان از تامين اجتماعى و خدمات درمانى هستيم.
10. کار کودکان بايد محو گردد و تمامى کودکان بايد جداى از موقعيت اقتصادى و اجتماعى والدين، نوع جنسيت و وابستگى هاى ملى و نژادى و مذهبى از امكانات آموزشي، رفاهى و بهداشتى يكسان و رايگانى برخوردار شوند.
11. ما بدينوسيله پشتيبانى خود را از تمامى جنبش هاى اجتماعى آزادى خواهانه اعلام مى داريم و دستگيري، محاكمه و به زندان افكندن فعالين اين جنبش ها را قويا" محكوم مى كنيم.
12. ما ضمن اعلام حمايت قاطعانه از مطالبات معلمان، پرستاران و ساير اقشار زحمتكش جامعه ، خود را متحد آنها مى دانيم و خواهان تحقق فورى مطالبات آنان هستيم.
13. ما بخشى از كارگران جهان هستيم و اخراج و تحميل هر گونه تبعيض بر كارگران مهاجر افغانى و ساير مليت ها را به هر بهانه اى محكوم مى كنيم.
14. ما ضمن قدردانى از تمامى حمايت هاى بين المللى از مبارزات كارگران در ايران و حمايت قاطعانه از اعتراضات و خواسته هاى كارگران در سراسر جهان خود را متحد آنان مى دانيم و بيش از هر زمان ديگرى بر همبستگى بين المللى كارگران براى رهايى از مشقات نظام سرمايه دارى تاكيد مى كنيم.
15. اول ماه مه بايد تعطيل رسمى اعلام گردد و در تقويم رسمى كشور گنجانده شود و هر گونه ممنوعيت و محدوديت برگزارى مراسم اين روز ملغى گردد.
زنده باد اول ماه می
زنده باد همبستگى بين المللى كارگران
1 می 2010
11ارديبهشت1389
سنديکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران و حومه
سنديکاى کارگران شرکت نيشکر هفت تپه
اتحاديه آزاد کارگران ايران
هيئت بازگشائى سنديکاى فلز کار و مکانيک
هيئت بازگشايى سنديکاى کارگران نقاش
انجمن صنفى کارگران برق و فلز کار کرمانشاه
کميته پيگيرى ايجاد تشکلهاى آزاد کارگرى
کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
انجمن دفاع از کارگران اخراجى و بيکار سقز
شوراى زنان
اخبار کارگرى
1ـ فروردين 1388
اخبار کارگرى
1. محمد جراحى از فعالين کارگرى آذربايجانى در شعبه ششم دادگاه تجديد نظر استان آذربايجان شرقى به رياست قاضى ايمانى به 4 ماه حبس تعليقى محکوم شد (ساوالان سسى 12/1/88).
2. عدهاى از کارگران نوشابه سازى ساسان از کار اخراج شدند کارگران اخراجى براى اعتراض در مقابل کارخانه دست به تجمع زدند (ايلنا 17/1/88).
3. اقبال رضايى دبير اجرايى خانه کارگر استان کردستان اعلام کرد : 3 نفر از کارگران خدماتى شرکت مخابرات سقز از کار اخراج شدند (ايلنا 17/1/88).
4. سيد کاظم موسوى نماينده اردبيل در مجلس شوراى اسلامى اعلام کرد : تعداد بيکاران اردبيلى بيش از 50 هزار نفر است و اگر بيکاران فصلى را به اين تعداد بيفزائيم، به عدد نااميدکنندهاى مى رسيم که بهتر است اعلام نشود (ايلنا 18/1/88).
5. عيدعلى کريمى دبير اجرايى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد : 200 نفر از کارگران شرکت پوشينه بافت و 100 نفر از کارگران شرکت نقش ايران در اعتراض به عدم دريافت حقوق و عيدى در مقابل استاندارى قزوين تجمع کردند (ايلنا 18/1/88).
6. عيسى محمد کمالى دبير اجرائى خانه کارگر بوشهر گفت: کارخانههاى ايران صدرا، رنگ سازي، ريسندگى و بافندگى اعتماديه و پلمير شروع به اخراج کارگران کرده اند. کارگران اين کارخانجات از 200 تا 1000 نفر متغير است (ايلنا 22/1/88).
7. 28 نفر ار کارگران کارخانه ايرا صدرا به نمايندگى از 205 کارگر اخراجى اين کارخانه در مقابل مجلس شوراى اسلامى دست به تجمع زده و خواستار ملاقات با نمايندگان استان بوشهر در مجلس شدند. کارگران اخراجى گفتند: در حالى ما، کارگران رسمى کارخانه، را بيکار کرده اند که کار ما را بلافاصله به شرکت هاى پيمانکار سپرده اند (ايلنا 23/1/88).
8. حدود 160 کارگر کارخانه نخ البرز از کار اخراج شدند. کارگران در اين کارخانه 12 ساعت در روز کار مى کنند، در حالى که تنها حقوق 8 ساعت کار روزانه را دريافت مى کنند. کارگران اين کارخانه در چندين نوبت نسبت به عدم دريافت حقوقشان دست به اعتراض زده بودند (کميته گزارشگران حقوق بشر 24/1/88).
9. عيدعلى کريمى دبير اجرائى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: 250 کارگر کارخانه تاژ و 250 کارگر کارخانه تولى پرس از کار اخراج شدند. وى افزود: همچنين بيش از 40 واحد توليدى پس از اتمام قراردادهاى کار با کارگران خود تسويه حساب کرده اند. کريمى گفت: در هريک از اين واحدها بطور متوسط 10 تا 300 نفر مشغول بکار بودند. 90 درصد از تازه اخراج شده گان را کارگران ماهر و با سابقه بيش از 5 سال کار تشکيل مى دهند (ايلنا 25/1/88).
10. على نجاتى رئيس هئيت مديره سنديکاى شرکت نيشکر هفت تپه که به اتهام تبليغ عليه نظام بازداشت شده بود پس از 40 روز با قرار کفالت از زندان آزاد شد (راديو فردا 25/1/88).
11. جليل احمدي، فريدون نيکوفر، على نجاتي، قربان عليپور و محمد حيدرى مهر از متهمين پرونده اعتصابات کارگرى شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه در شعبه اول دادگاه انقلاب دزفول به يکسال حبس محکوم شدند. کارگران نامبرده به مدت 3 سال نيز از حضور در کليه فعاليتهاى کارگرى و انتخابات صنفى کارگران محروم شدند. در اين حکم 6 ماه از محکوميت زندان 4 متهم اول و 8 ماه از محکوميت نفر پنجم به مدت 5 سال تعليق گرديد. (فعالان حقوق بشر در ايران 25/1/88)
12. على گردالى کارگر شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه بدليل حمايت از هيات مديره سنديکاى کارگران جهت بازجويى به اداره اطلاعات شهرستان شوش احضار شد (فعالان حقوق بشر در ايران 25/1/88).
13. در مجموع 3000 نفر از کارکنان سازمان آموزش فنى و حرفه اى کشور از کار اخراج شدند. اين کارکنان بين 3 تا 15 سال سابقه کار دارند. اين سازمان زير مجموعه وزارت کار و امور اجتماعى است. (ايلنا 26/1/88)
14. احمد حسين نژاد رئيس پيشين شوراى اسلامى کار کارخانه صنايع شيميايى سارى گفت: 85 کارگر اين کارخانه مدت 10 ماه است که حقوق نگرفته اند (ايلنا 26/1/88).
15. حميدرضا عباسى نماينده کارگران اخراجى کارخانه لوله سازى اهواز گفت : 1800 کارگر اين کارخانه از کار اخراج شده اند ، کارگران براى اعتراض هر روز در مقابل استاندارى ، اداره کار و کارخانه تجمع مى کنند (ايلنا 28/1/88).
16. حدود 90 تن از اعضاى کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى در منزل غالب حسينى در سنندج توسط نيروهاى امنيتى و انتظامى چندين ساعت بازادشت و پس از بازجويى آزاد شدند. غالب حسينى از فعالان کارگرى ايران است که بدليل شرکت در مراسم روز جهانى کارگر، از اسفند ماه در زندان بسر مى برد. (راديو فرانسه 28/1/88).
17 شرکت کنسرسيوم گروه مهندسى و ساختمان صنايع نفت مشهور به اويک (OUEC) که عمليات اجرايى ساخت پالايشگاه گاز در فازهاى 9 و 10 ميدان پارس جنوبى در عسلويه را بعهده دارد، 300 کارگر فنى و قراردادى خود را از کار اخراج کرد. کارگران اخراجى بين 4 تا 6 سال سابقه کار دارند. (دويچه وله 29/1/88)
18. 25 کارگر شرکت کانال سازى بتونى رامان (متعلق به بنياد جانبازان) در روستاى الک از توابع شهرستان کامياران مدت 4 ماه است که حقوق دريافت نکرده اند (سلام دمکرات 31/1/88).
19. حدود 100 نفر از کارگران کارخانه کيان تاير در اعتراض به حقوق معوقه در مقابل مجلس شوراى اسلامى تجمع کرده بودند. حدود 20 نفر از کارگران معترض توسط نيروهاى ضد شورش بازداشت شدند. (سلام دمکرات 31/1/88)
20. عباس کاربخش دبير اجرايى خانه کارگر استان کرمان گفت: در اثر انفجار گاز متان در معدن "باب نيزو" زرند کرمان حداقل 13 نفر از کارگران شرکت دلتا 1000 کشته شدند. وى افزود: بارها به مسئولان مربوطه در خصوص پيشگيرى از تکرار اين حوادث تذکر دادهايم اما گوش شنوايى وجود نداشت. روز قبل از حادثه مسئولان ايمنى ميزان گاز موجود در معدن را بيشتر از استاندارد اعلام کرده بودند، اما مديريت به اين اعلام بى توجهى کرده است و باعث کشته شدن کارگران شده است. صاحب معدن از افراد صاحب نفوذ است. همچنين در سال 82 بر اثر انفجار گاز متان در اين معدن 9 کارگر کشته شدند (ايلنا 31/1/88).
2ـ ارديبهشت 1388
اخبار کارگرى
1. داوود رضوى عضو هيئت مديره سنديکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران و حومه و از بازداشت شدگان سال 84 در شعبه 14 دادگاه انقلاب و با تائيد شعبه 36 دادگاه تجديدنظر به يک سال حبس تعليقى محکوم شد (سلام دمکرات 1/2/88).
2. مراد پناهى از فعالين کارگرى اخراج شده کارخانه ايران خودرو، به اتهام تشويش اذهان عمومي، توسط نيروهاى امنيتى بازداشت شد (سلام دمکرات 1/2/88).
3. عليرضا محجوب دبير کل خانه کارگر گفت : 400 بنگاه توليدى تعطيل و 200هزار کارگر از بيکار شدند (ايلنا 1/2/88).
4. کارگران کارخانه آذر آب اراک مدت 8 ماه است که حقوق دريافت نکرده اند (سلام دمکرات 1/2/88).
5. بيش از 400 تن از کارگران کارخانه صنعتى مخابراتى راه دور ايران مدت 6 ماه است که حقوق دريافت نکردهاند. کارگران براى اعتراض به عدم دريافت حقوق و عيدى و مطالبات 2 سال گذشته در ميدان پيام شيراز دست به تجمع زدند (فارس 7/2/88).
6. صديق خسروي، خسرو بوکاني، عمر اسماعيل پور، ابراهيم اسماعيل پور، اسعد مولو پور، جليل شريفيان، خليل شريفيان و مصطفى شريفى از فعالين کارگرى و از اعضاى کميته هماهنگى براى ايجاد تشکيلات کارگرى به حفاظت اطلاعات کردستان احضار و مورد بازجوئى قرار گرفتند. ماموران امنيتى با تهديد، از کارگران خواسته اند تا در مراسم روز جهانى کارگر شرکت نکنند (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکيلات کارگرى 7/2/88).
7. ماموران امنيتى به مراسم مستقل روز جهانى کارگر در پارک لاله تهران حمله کرده و اقدام به ضرب و شتم شرکت کنندگان در مراسم نمودند. در اين مراسم بيش از 100 نفر از فعالين کارگري، دانشجوئي، زنان و کار کودکان توسط نيروهاى امنيتى بازداشت شدند. (فعالان حقوق بشر در ايران، کميته دانشجوئى دفاع از زندانيان سياسي، کميته گزارشگران حقوق بشر، تغيير براى برابري، کانون صنفى معلمان تهران و روزنامه سرمايه 11،12،16،29/2/88). اسامى تعدادى از بازداشت شدگان به شرح زير است:
· جعفر عظيم زاده رئيس هيئت مديره اتحاديه آزاد کارگران،
· منصور حيات غيبى عضو هيئت سنديکاى کارگران شرکت واحد تهران و حومه،
· شاپور احسانى راد نماينده اخراجى کارخانجات نورد و پروفيل ساوه،
· عليرضا ثقفى مدير مسئول ماهنامه توقيف شده راه نو ،
· کاوه مظفري، امير يعقوبعلي، پوريا پورشتاره،
· نيکزاد زنگنه و طاها ولى زاده از فعالين کمپين يک ميليون امضاء،
· و
▪ محسن ثقفي،
▪ مريم محسني،
▪ شريفه محمدي،
▪ لاله محمدي،
▪ سعيد يوزي،
▪ بهرام عابديني،
▪ بهروز خباز،
▪ فايق کيخسروي،
▪ سعيد مقدم،
▪ فاطمه شاه نظري،
▪ پروانه قاسميان،
▪ محمد فرجي،
▪ زانيار احمدي،
▪ غلامرضا خاني،
▪ فرج الله سعدي،
▪ نجما رنجبران،
▪ على معدب،
▪ سعيد سجودي،
▪ جمال سيدعلي،
▪ سيروس رهياد،
▪ حميد قرباني،
▪ سيدجواد موسوي،
▪ داريوش عسگري،
▪ يونس ارژنگ،
▪ على پارسا،
▪ ابوذر خادمي،
▪ سيد غفور ميرزايي،
▪ غلامحسين رجبي،
▪ سجاد سبز على پور،
▪ ميثم جعفرنژاد،
▪ مهدى زلال،
▪ احد عسگري،
▪ رحمان على دوستي،
▪ نعمت ابراهيم نژاد،
▪ همايون جابري،
▪ يونس ارژنگ،
▪ بهنام ابراهيم زاده،
▪ احمد داودي،
▪ يونس عبدي،
▪ محمد اشرفي،
▪ اميد شفيعي،
▪ مهران يزدي،
▪ صالح کياآبادي،
▪ مهدى شانديز فراهاني،
▪ سيروس فتحي،
▪ عينالله بصيري،
▪ اسدالله پور فرهاد،
▪ محسن احمدي،
▪ اسماعيل اصحابي،
▪ حسين مير بهاري،
▪ فاطمه اقدامي،
▪ مريم مير بهاري،
▪ افسانه عظيم زاده،
▪ بهناز فرمانفر،
▪ مريم يمينى فر،
▪ نرگس رحيمي،
▪ زرى رستمي،
▪ سميه نوتيي،
▪ ايسان ضرفام،
▪ نسرين عليزاده،
▪ محمدلطفي،
8. اسعد ابراهيمى کارگر شرکت لوله سازى و از فعالان انجمن کار کودکان به همراه مهدى آميزش دانشجوى اخراجى رشته روانشناسى عمومى از شهررى و عضو انجمن کار کودکان در مراسم روز جهانى کارگر توسط نيروهاى امنيتى بازداشت شدند. دهها تن از فعالين کارگري، فرهنگى و دانشجويى در مراسم روز جهانى کارگر توسط نيروهاى امنيتى در پارک لاله تهران دستگير شدند (کميته دانشجويى دفاع از زندانيان سياسى 12/2/88).
9. شب بو خليلي، شيوا سبحاني، فرزام عبدي، فواد کيخسروي، بابک باجلانى و منصور کريميان از بازداشت شدگان مراسم روز کارگر در سنندج هر کدام با قرار وثيقه 26 ميليون تومانى از زندان آزاد شدند (کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکل هاى کارگرى 12/2/88).
10. هما اژدرنيا و خانم عسگرى به همراه فرزند خردسالش از بازداشت شدگان روز جهانى کارگر با قرار وثيقه از زندان آزاد شدند. (مدرسه فمنيستى 12/2/88)
11. بيش از 90 کارگر کارخانه شيميايى کرم کيميکال سارى مدت يکسال است که حقوق دريافت نکرده اند . عيدى ، پاداش و بن 5 ساله کارگران پرداخت نشده است، همچنين مدت 3 ماه است که دفترچه بيمه هاى درمان کارگران تمديد نمى شود. کارگران براى اعتراض در مقابل استاندارى دست به تجمع زدند (ايلنا 13/2/88).
12. حسين اکبرى مسئول بخش کارگرى نشريه توقيف شده نامه، رئيس کميسيون تشکيلات شوراى ملى صلح و کارگر بازنشسته قالب سازي، ستار اميني، محمد گيلاني، عبدالله وطن خواه، حسن شفا، حميد شرفي، عزيز ياري، مصطفى حاتمي، ناصر ابراهيمي، جمشيد رجبي، داود ميرزايي، عزيز محمدي، نبى معروفي، اسدالله اقبالى و نودهى کارگران عضو تعاونى مسکن فلزکار و مکانيک از بازداشت شدگان روز جهانى کارگر از بند عمومى زندان اوين به سلولهاى انفرادى بند 240 منتقل شدند. لازم به ياد آورى است که خانواده اين 15 نفر طى نامه اى خطاب به رئيس قوه قضائيه اعلام کردند: اين کارگران در روز 11 ارديبهشت در محل تعاون مسکن واقع در نعمت آباد توسط نيروهاى امنيتى بازداشت شده اند. حيدرى فرد قاضى دادگاه انقلاب با آزادى کارگران بازداشت شده مخالفت مى کند و از 16 ارديبهشت تماس تلفنى بازداشت شدگان با منزلشان قطع شده است (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 24/2/88).
13. حسين کوه خواهى عضو هئيت رئيسه کانون هماهنگى شوراى اسلامى کار کرج گفت : 45 کارگر شرکت توليدى فنر مدت 5 ماه است که حقوق نگرفته اند . وى افزود : عيدى ، بن و پاداش اين کارگران پرداخت نشده است . (ايلنا 13/2/88)
14. عيد على کريمى دبير اجرائى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: از سال 1376 تا کنون صد واحد صنعتى در استان قزوين تعطيل شده است. در خال حاضر 60 هزار کارگر استان بلاتکليف هستند زيرا سوابق کارى آنها بين 18 تا 29 سال است و هنوز نمى توانند بازنشسته شوند (ايلنا 15/2/88).
15. يک کارگر 27 ساله که در روستاى سمس واقع در اطراف رشت مشغول کار بود بر اثر برق گرفتگى جان خود را از دست داد. (قدس 20/2/88)
16. محمدرضا مددى مسئول روابط عمومى نيروگاه برق حرارتى قم گفت: بر اثر انفجار در نيروگاه برق حرارتى قم 2 نفر از کازشناسان کشته شدند. (فارس 22/2/88)
17. در طبقه دوم شرکت زندلاستيک قزوين تعدادى خانم کارگر را به صورت مخفيانه و روز مزد با حقوق خيلى کم بدون بيمه، سنوات، عيدي، پاداش و مابقى مزايا به کار گرفته اند. هزينه اياب و ذهاب، نهار، حتى ماسک و دستکش از اين کارگران دريغ مى شود. (ايلنا 23/2/88)
18. رضا رخشان مسئول روابط عمومى سنديکاى شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه به اتهام تبليغ عليه نظام و ايجاد آشوب به شعبه دوم بازپرسى دادسراى شهرستان شوش احضار شد (فعالان حقوق بشر در ايران 28/8/88)
19. ايرج محمدى نوره کارگر برق ساختمانى توسط مامورين اداره اطلاعات شهر سنندج بازداشت شد (اتحاديه آزاد کارگران 28/2/88).
20. عيد على کريمى دبير اجرايى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: 40 کارگر شرکت قارچ نمونه مدت 6 ماه است که حقوق نگرفته اند در حاليکه اين شرکت مشکل نقدينگى ندارد (ايلنا 28/2/88)
21. عيد على کريمى دبير اجرايى خانه کارگر استان قزوين گفت: 80 کارگر شرکت قفل ايران مدت 3 ماه است که حقوق نگرفته اند.وى افزود:اين شرکت مشکل نقدينگى ندارد،به نظر مى رسد هدف از نپرداختن حقوق کارگران، قراردادى کردن کارگران رسمى است (ايلنا 30/2/88).
3 ـ خرداد ۱۳۸۸
الف) اخبار کارگرى
1. جليل احمدى عضو سنديکاى کارگران شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه جهت بازجويى به شعبه دو بازپرسى دادگسترى شهرستان شوش احضار شد. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱/۳/۸۸)
2. ناصر محرم زاده راننده شاغل در منطقه پنج شرکت واحد اتوبوسرانى تهران بدليل احضارهاى غيرقانوني، از کار اخراج شد. (سنديکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران ۲/۳/۸۸)
3. همايون جابرى و منصور حيات غيبى از اعضاى سنديکاى کارگران شرکت واحد اتوبوسرانى تهران و از بازداشت شدگان روز جهانى کارگر در پارک لاله هر يک با قرار کفالت ۵۰ ميليون تومانى از زندان آزاد شدند.
(سنديکاى شرکت واحد اتوبوسرانى تهران ۳/۳/۸۸)
4. على نجاتى رئيس هئيت مديره سنديکاى کارگران شرکت صنعت نيشکر هفت تپه جهت محاکمه به دادگاه انقلاب شهرستان شوش احضار شد. نامبرده در تاريخ ۸ فروردين به حکم مددى مدير عامل شرکت به علت غيبت بيش از ۱۴ روز از کار اخراج شد. مدت زمان بازداشت وى توسط ماموران وزارت اطلاعات را غيبت محسوب مى کنند. تمامى حقوق و مزاياى على نجاتى را قطع کرده اند و او را در شرايط سخت معيشتى قرار داده اند.(فعالين حقوق بشر و دمکراسى در ايران ۳/۳/۸۸)
5. جعفر عظيم زاده رئيس اتحاديه آزاد کارگران ايران و از بازداشت شدگان روز جهانى کارگر در زندان اوين مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. خانواده نامبرده در اعتراض به فشار جسمى وارد آمده، به دفتر حقوق شهروندى قوه قضائيه رسما شکايت خود را تسليم کرده اند.(سايت خرابات ۴/۳/۸۸)
6. قربان على پور عضو سنديکاى کارگران شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه به شعبه دوم بازپرسى دادسراى شهرستان شوش احضار شدند.(فعالان حقوق بشر در ايران ۵/۳/۸۸)
7. عيد على کريمى دبير اجرايى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: هزينه بازنشستگى ۹۰ نفر کارگر شرکت پوشينه بافت مدت يکسال است که پرداخت نشده است. وى افزود: حدود ۸۰ نفر نيز در اين شرکت بازنشسته شده اند اما مدت ۲ سال است که سنوات آنها پرداخت نشده است. همچنين مدت ۲ ماه است که حقوق کارگران پرداخت نشده است. (ايلنا ۹/۳/۸۸)
8. پوريا نقشبندى فعال کارگرى شرکت جامع کار سپاهان قسمت آزمايش خاک و بتون پساز تحمل ۲۱ روز بازداشت در سلول انفرادى زندان اداره اطلاعات مريوان به زندان اداره اطلاعات سنندج منتقل گرديد. وى در زندان مورد شکنجه جسمى و روحى قرار گرفته است. بازجويان اداره اطلاعات اين خانواده را تحت فشار قرار داده اند که همسر آقاى نقشبندى خود را بايد به اداره اطلاعات معرفى کند و در صورت معرفى کردن خودش آقاى نقشبندى آزاد خواهد شد.(فعالين حقوق بشر و دمکراسى در ايران ۱۰/۳/۸۸)
9. آقايار حسينى دبير اجرايى خانه کارگر استان خوزستان اعلام کرد: حقوق ۴۷۰ کارگر رسمى کارخانه لوله سازى اهواز مدت ۱۴ ماه است که پرداخت نشده است. اين کارگران براى اعتراض در مقابل استاندارى خوزستان دست به تجمع زدند.(ايلنا ۱۰/۳/۸۸)
10. فريدون نيکوفر، رحيم بسحاق، محمد حيدرى مهر و نجات دهلى از اعضاى هئيت مديره سنديکاى کارگران شرکت و صنعت نيشکر هفت تپه به شعبه دوم دادگاه شهرستان شوش احضار شدند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۱۰/۳/۸۸)
11. عيد على کريمى دبير اجرايى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: ۲۸۰ کارگر شرکت فرش پارس مدت ۳ ماه است که حقوق دريافت نکرده اند.اين کارگران براى اعتراض در مقابل استاندارى قزوين دست به تجمع زدند.(ايلنا ۱۱/۳/۸۸)
12. بر اثر ريزش آوار در ميدان فتح تهران، ۲ نفر کارگر ساختمانى به علت نبود امکانات ايمنى کشته شدند.
(اعتماد ۱۱/۳/۸۸)
13. عليرضا عسگريه و حسين غلامى از فعالان کارگرى و از بازداشت شدگان آذر ۸۶ به اتهام اقدام عليه امنيت ملى در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شدند.(عصرنو ۱۹/۳/۸۸)
14. عليرضا و محسن ثقفى از بازداشت شدگان روز جهانى کارگر در تهران، پس از ۴۰روز بازداشت با قرار وثيقه ۵۰ ميليون تومانى از زندان آزاد شدند. (فعالان حقوق بشر در ايران ۲۰/۳/۸۸)
4 ـ تير 1388
الف) اخبارکارگر
1. ابراهيم سلطانى نسب مدير کل بازرسى کار وزارت کار اعلام کرد طى دو ماهه نخست سال 88 يک هزار و 329 مورد حوادث ناشى از کار در بنگاه هاى توليدى کشور رخ داده است .(ايلنا 1/4/88)
2. کارگران کارخانه کشت و صنعت هفت تپه با تجمع در مقابل درب کارخانه، خواستار تعطيل شدن کار تا زمان مساعد شدن آب و هواى منطقه شدند. گرد و غبار تمامى خوزستان را دربر گرفته است که ميزان غلظت آن به بيش از 15 درصد از حد مجاز رسيده و شعاع ديد را به کمتر از 60 متر رسانده است. کارگران بعد از سه ساعت تجمع به کار خود بازگشتند. (خبرگزارى هرانا 15/4/88)
3. کارگران اخراجى شرکت ندا به منظور دريافت مطالبات 2 سال قبل خود در مقابل سازمان تبليغات اسلامى در ميدان فلسطين تهران تجمع کردند . در پى تغيير مديريت انتشارات امير کبير ،شرکت ندا ، عامل توزيع کتابهاى اين موسسه منحل و تمامى 40 کارگر اين شرکت با 4 تا 15 سال سابقه از کار اخراج شدند. (ايلنا 22/4/88)
4. رحيم سحاق از اعضاى سنديکاى کارگران کشت و صنعت نيشکر هفت تپه، به اتهام ايجاد اعتشاش در کارخانه و تبليغ عليه نظام، به شعبه دوم بازپرسى دادسراى شهرستان شوش احضار شد. (فعالان حقوق بشر در ايران 8/4/88)
5. محمد گچى بوشهريان و جهانگير پورکريميان کارگران شرکت آلفاى آبادان در اثر گازگرفتگى درون چاهى در منطقه 700 دستگاه آبادان جان خود را از دست دادند. (ايلنا 8/4/88)
5 ـ مرداد 1388
الف) اخبار کارگرى
1. سازمان تامين اجتماعى اعلام کرد: در سال 1387 جمعا 22134 حادثه ناشى از کار در کشور روى داده است. از اين تعداد حادثه 83 مورد به فوت، 242 حادثه به نقص عضو (از کار افتادگى کلى)، 376 مورد به نقص عضو بين 33 تا 66 درصد (از کار افتادگى جزئى)، 1050 مورد به نقص عضو تا 32 درصد (غرامت نقص عضو) منجر شده است. واقعيت اين است که اين آمار تنها مربوط به کارگران بيمه شده مى باشد. در حالى که اکثريت مطلق کارگران بخش ساختمان، معادن، قالى بافان، کارگران بخش کشاورزى و کارگران شاغل در کارگاههاى 5 تا 10 نفر بيمه نيستند. (ايلنا 11/5/88)
2. کارگران کارخانه نساجى سيمين اصفهان مدت 6 ماه است که حقوق دريافت نکرده اند. انها براى اعتراض در مقابل استاندارى اصفهان دست به تجمع زدند . کارگران تجمع کننده معتقدند مديران اين کارخانه خود از استاندارى 3 ميليارد وام دريافت کرده اند ولى پول را جاى ديگرى صرف کرده اند. (ايلنا 12/5/88 )
3. على نجاتى و رحيم بسحاقى از اعضاى سنديکاى کارگران نيشکر هفت تپه، بدليل فعاليتهاى صنفي، به دادگاه هاى انقلاب اهواز و شوش احضار شدند. (مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران 18/5/88)
4. شيوا سبحاني، فائق کيخسروى و منصور کريميان از فعالان کارگرى بازداشت شده در مراسم اول ماه مه سال جارى در سنندج، به اتهام اخلال در نظم عمومي، در شعبه 105 دادگاه سنندج، هر کدام به 6 ماه حبس تعزيرى و 40 ضربه شلاق محکوم شدند. (اتحاديه آزاد کارگران ايران 19/5/88)
5. حسين على حاجى فرماندار کاشان اعلام کرد 2500 کارگر شرکت ريسندگى و بافندگى کاشان مدت 22 ماه است که حقوق دريافت نکرده اند ، کارگران اين شرکت 17 سال سابقه کارى دارند. وى افزود حدود 3000 بازنشسته اين شرکت بين 2 تا 5 ميليون تومان طلب دارند. مديران شرکت وامهاى دريافتى را به کارگران و بازنشستگان نميدهند. (ايلنا 20/5/88 )
6. جواد اسماعيلى کارگر خباز و عضو انجمن صنفى خبازان سنندج توسط مامورين امنيتى بازداشت و به قرنطينه زندان مرکزى سنندج منتقل گرديد. (کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکل هاى کارگرى 25/5/88)
7. محمد حيدرى مهر، فريدون نيکوفر، نجات دهلي، جليل احمدي، رضا درخشان و على نجاتى اعضاى هيات مديره سنديکاى کارگران شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه به اتهام تبليغ عليه نظام، ارتباط با افراد معاند نظام، تشکيل سنديکا و تحريک کارگران عليه سران نظام در شعبه دوم دادگاه انقلاب دزفول محاکمه شدند. (مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران 27/5/88)
6 ـ شهريور 1388
الف) اخبار کارگرى
1. مداحى عضو شوراى اسلامى شرکت واگن پارس اراک گفت : 1700 کارگر اين شرکت براى ششمين بار در طول 4 ماهه اخير در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست به تجمع زده اند . (ايلنا 2/6/88)
2. على نجاتى ، فريدون نيکو فر و رضا رخشان از مسئولان سنديکاى کارگران شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه به اداره اطلاعات شهرستان شوش احضار شد ند. (مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران 10/6/88)
7 ـ مهر 1388
الف) اخبار کارگرى
1. عيدعلى کريمى دبير اجرايى خانه کارگر استان قزوين اعلام کرد: 500 کارگر شاغل در شرکتهاى سندان ايران، سپهر الکتريک، بسته بندى البرز، ايران زاک، ماشين فلزات و گودال فلزات از کار اخراج شدند. در بين کارگران اخراجى افرادى با سوابق بيش از 10 سال هم ديده مى شوند . (ايلنا 5/7/88)
2. 70 نفر از کارگران شرکت جهادنصر شاغل در پروژه در دست احداث سد سيلوه پيرانشهر از کار اخراج شدند. (ايلنا 10/7/88)
3. حقوق 250 نفر از کارگران کارخانه پارچه بافى کرپ ناز هرسين مدت 4 ماه است که پرداخت نشده است. اين کارخانه متعلق به بانک ملى است. (ايلنا 10/7/88)
4. هادى تنومند، حسن رسول نژاد و احمد اسکى بغدادى از اعضاى کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکل هاى کارگرى در دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شدند. (وبلاگ آزادى برابرى 11/7/88)
5. کريم صوفى مولودى رئيس سنديکاى شهرکهاى صنعتى مهاباد طاهر فرامرزى و شيرين احمدى اهل مهاباد توسط ماموران ستاد خبرى وزارت اطلاعات بازداشت شدند. (مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران 13/7/88)
6. يک کارگر شرکت سايپا گفت: با وجود دستور رئيس جمهور و وزير صنايع و معادن براى قراردادى شدن کارگران پيمانکاري، مديريت شرکت سايپا از اجراى کامل دستور خوددارى مى کند. وى افزود: با گذشت چند ماه از اين دستور فقط 300 نفر از 1000 کارگر پيمانکارى سايپا به قرار دادى تبديل وضعيت پيدا کرده اند و بقيه همچنان بلاتکليف هستند. حقوق کارگران پيمانکارى حداکثر 500 هزار تومان در ماه است اما حقوق کارگرران قراردادى به يک ميليون تومان در ماه نيز مى رسد. (ايلنا 13/7/88)
7. محمدرضا مداحى نايب رئيس شوراى اسلامى کار شرکت پارس واگن اراک اعلام کرد: حقوق 1700 کارگر شاغل در اين شرکت مدت 75 روز است که پرداخت نشده و کارگران براى اعتراض دست به اعتصاب غذا زده اند. وى افزود: با توجه به ورود گروهى از کشور قزاقستان براى بازديد از شرکت، مديران و مسئولان شرکت سعى در متفرق ساختن کارگران را داشتند. به همين دليل کارگران با تجمع در مقابل سالن غذاخورى دست به اعتصاب غذا زدند. (ايلنا 15/7/88)
8. سجاد قنبرى کارگر معدن طلاى آغ دره شهرستان تکاب، روز 8 مهر بر اثر مسموميت ناشى از سيانور و بى توجهى مسئولين کارخانه جان باخت. سجاد قنبرى مدت 3 سال در اتاق طلا و يک سال در سوله سيانور معدن آغ دره کار مى کرده است. گفتنى است که شرکت فراورى پويازرکان، سالانه بالغ بر چهار تن طلا، معادل 140 ميليارد تومان طلا از معدن طلاى آغ دره استحصال مى کند که اين مقدار در آمار کلى توليد طلاى کشور ذکر نمى شود و مسئولان روى آن نظارتى ندارند. (ساوالان سسى 15/7/88)
9. سردار رستم قاسمى فرمانده قرارگاه خاتم الانبيا در گفتگو با خبرگزارى مهر اعلام کرد: اجراى فازهاى 15 و 16 پارس جنوبى با مشکلات شديد کمبود منابع مالى مواجه شده است. بر اثر کمبود منابع ارزى 6000 نفر از کارگران اين پروژه از کار اخراج شده اند. در مهر ماه سال 1385 قرارداد طرح توسعه فازهاى 15و 16 پارس جنوبى به ارزش 2 ميليارد و 97 ميليون دلار بصورت ترک تشريفات به قرار سازندگى خاتم الانبيا سپاه پاسداران واگذار شد. (سرمايه 16/7/88)
10. به دنبال اعتراض 75 تن از کارگران کارخانه نوشابه ارم، مبنى بر اينکه در ازاى 4 ساعت اضافه کارى فقط دستمزد يک ساعت به آنها پرداخت مى شود، اداره کار نه تنها به شکايت آنها رسيدگى نکرد بلکه همه 75 کارگر شاکى توسط کارفرما از کار اخراج شدند. (خبرگزارى هرانا 16/7/88)
11. به حکم هيات حل اختلاف اداره کار شوش، على نجاتى رئيس هيات مديره سنديکاى کارگران نيشکر هفت تپه از کار خود اخراج شد. (خبرگزارى هرانا 17/7/88)
12. دادگاه تجديد نظر استان خوزستان احکام صادر شده عليه 5 کارگر کارخانه نيشکر هفت تپه را مورد تائيد قرار داد. بر اساس حکم دادگاه، على نجاتي، فريدون نيکوفر، قربان على پور و جليل احمدى به تحمل 6 ماه حبس تعزيرى و 6 ماه حبس تعليقى و محمد حيدرى پور را به چهار سال حبس تعزيرى و هشت ماه حبس تعليقى محکوم کرده است. در پى صدور و تائيد اين حکم از سوى حراست کارخانه از ورود اين افراد به محل کار خود جلوگيرى بعمل آمد. (ايلنا 25/7/88 خبرگزارى هرانا 28/7/88)
8 ـ آبان 1388
الف) اخبار کارگرى
1. حدود 700 تن از کارگران رسمى و قراردادى کارخانه لوله سازى اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود اقدام به راهپيمائى در شهر اهواز نمودند. کارگران رسمى اين کارخانه در حدود 10 ماه و کارگران قراردادى حدود 13 ماه است که حقوق و مزاياى خود را دريافت نکرده اند. (راديوفردا 1/8/88)
2. شرکت گواه، سازنده ماشينهاى سنگين (اتوبوس و کاميون) 20 نفر از کارگران رسمى خود را از کار اخراج کرد. شرکت گواه پس از اينکه با يک شرکت پيمانکار قرارداد بسته بود، کارگران خود را مجبور مى کند براى ادامه کار در اين شرکت با اين پيمانکار قرارداد جديد امضاء کنند و در صورت عدم قبول اين درخواست از کار اخراج خواهند شد. (هرانا 2/8/88)
3. عيدعلى کريمى دبير اجرائى خانه کارگر قزوين اعلام کرد: کارگران چينى البرز در اعتراض به عدم اجراى وعده هاى داده شده توسط کارفرما و پرداخت نشدن 4 ماه حقوق خود، براى ساعتى جاده اصلى شهر صنعتى البرز را مسدود کردند. وى افزود چندى پيش به حکم دادگاه، کارگران موجود انبار محصولات را توقيف کردند اما کارفرما به آنها پيشنهاد داد تا اين اموال را براى فروش به او واگذار کنند و در عوض مطالبات خود را دريافت کنند. ولى کارفرما پس از فروش محصولات از پرداخت حقوق عقب افتاده کارگران خوددارى کرد. (ايلنا 2/8/88)
4. آقايار حسينى دبير اجرائى خانه کارگر آبادان اعلام کرد: کارگران لوله سازى خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن 13 ماه حقوق و مزايا خود در چهارراه نادرى اهواز تجمع کردند. (ايلنا 3/8/88)
5. کارگران نانوائيهاى سنندج در اعتراض به ميزان دستمزد و حقوق ماهيانه خود و بى توجهى مسئولان استان به وضعيت معيشتى خود به مدت چهار ساعت دست به اعتصاب زدند. (هرانا 4/8/88)
6. هاشم شمشيرى نايب رئيس اسلامى کار و بازرس شوراى هماهنگى استان فارس اعلام کرد: از وقتى که شرکت کارخانجات مخابراتى راه دور شيراز به بخش خصوصى واگذار شده است، وضعيت ما روز به روز بحرانى تر مى شود. هم اکنون بيش از 9 ماه از حقوق خود را طلبکاريم که رقم آن بيش از 9 ميليارد تومان است. در طول اين مدت 30 نفر از کارگران بدليل بحران پيش آمده مجبور به جدائى و طلاق از همسران خود شده اند و 4 نفر هم خودکشى کرده اند. ضمن اينکه حکم مصادره منازل تعدادى از کارگران هم صادر شده است. (جرس 4/8/88)
7. تعدادى از کارگران قسمت توزيع و پخش شرکت آرم نوش در اعتراض به روزمزد شدن، کارکنان اين شرکت در محوطه وزارت کار تجمع کردند. آنها اين امر را منجر به کاهش شديد حقوق و مزاياى شان با وجود سابقه کارى چند ساله خود عنوان مى کنند. شرکت مذکور تمام پاداش و بن هاى اين کارگران را حذف و به دليل شکايت آنها به وزارت کار از ورود آنها به محيط کارخانه جلوگيرى بعمل آورد. (ايسنا 4/8/88)
8. محمد. ر 30 ساله کارگر چاپخانه واقع در چهارباغ اصفهان به دليل کمبود امکان ايمنى در محيط کار، انگشتان دست چپ خود را از دست داد. (ايسکانيوز 4/8/88)
9. کارخانه فيبر بابلسر 45 کارگر قراردادى خود را از کار اخراج کرد. اين کارخانه پس از 50 سال به بهانه عدم فروش محصولات و مشکلات نقدينگي، خط توليد را متوقف کرد. گفته مى شود هدف از اين کار تعطيل تدريجى شرکت است زيرا محل اين واحد در يکى از نقاط مرغوب شهر بابلسر واقع است. (ايلنا 6/8/88)
10. عيد على کريمى دبير اجرائى خانه کارگر استان قزوين گفت: کارگران شرکت گوشت زياران مدت 6 ماه حقوق را از کارفرما طلبکارند. اين شرکت در سال 1386 از وزارت جهاد کشاورزى به بخش خصوصى واگذار شد و از همان زمان نيز مشکلات اين واحد آغاز شد. (ايلنا 7/8/88)
11. على نجاتى رئيس هيئت مديره سنديکاى نيشکر هفت تپه بيش از 6 ماه است که از دريافت حقوق و مزايا محروم است. وى در تاريخ 8 فروردين 88 به علت غيبت غير موجه از کار اخراج شد. على نجاتى گفت: اخراج من غير قانونى است. من قبل از دستگيرى تقاضاى مرخصى کرده بودم و در آن زمان توسط ماموران امنيتى دستگير شدم. دستگيرى من خارج از اراده ام بوده است. (فعاليت حقوق بشر و دمکراسى در ايران 8/8/88)
12. بدنبال تجمع اعتراضى کارگران لوله سازى اهواز در اعتراض به عدم پرداخت 13 ماه حقوق خود، در مقابل دفتر سهامدار عمده شرکت، نيروهاى انتظامى به اين تجمع حمله و 36 تن از کارگران را بازداشت کردند که پس از سپردن تعهد همگى آزاد شدند. (ايلنا 8/8/88)
13. در جريان اعتراض آرام 36 کارگر لوله سازى خوزستان به عدم پرداخت حقوق 13 ماهه خود، توسط نيروهاى انتظامى دستگير شدند که پس از سپردن تعهد همگى آزاد شده و تنها حقوق بهمن87 به آنها پرداخت شد. (ايلنا 8/8/88)
14. على اکبر ارجمند فرماندار حاجى آباد اعلام کرد: 45 کارگر شرکتى بخش نظافت و فضاى سبز شهر حاجى آباد هرمزگان از کار خود اخراج شدند. کارگران اخراجى در مقابل شهردارى و فرماندارى اين شهر تجمع کردند. (ايرنا 10/8/88)
15. على دهقان کيا عضو هيات مديره کانون شوراهاى اسلامى کار استان تهران اعلام کرد: طبق برنامه چهارم توسعه، مى بايست بدهى دولت به سازمان تامين اجتماعى تسويه مى شد. در دولت نهم و دهم ميزان بدهى ها از 7 ميليارد تومان به 14 ميليارد تومان افزايش پيدا کرده است. (ايلنا 10/8/88)
16. خبرنگاران و کارکنان مؤسسه سخن گستر که ناشر روزنامه هاى ايران نيوز و صبح اقتصاد است، در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق خود، عيدى سال 87 و همچنين قرارداد يک سويه و مبهم خود، دست از کار کشيدند. لازم به توضيح است که آنها از مدت زمان قرارداد اطلاعى ندارند و هيچ مدرکى در خصوص انعقاد قرارداد در اختيار کارگران قرار نمى گيرد. (ايلنا 10/8/88)
17. 450 نفر کارگر طرح توسعه پالايشگاه قديم بندر عباس در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهاى خود دست به اعتصاب زدند. اين کارگران در استخدام شرکت ئى سى سى پيمانکار طرح توسعه پالايشگاه قديم بندر عباس هستند و از شهريور ماه تاکنون دستمزدى دريافت نکرده اند. آنان همچنين نسبت به سرو پنير و دوغ تاريخ مصرف گذشته در رستوران شرکت معترض هستند اما کارفرما به جاى حل اين مسئله اخيرا اقدام به پاک کردن مدت تاريخ مصرف اين مواد کرده است تا کارگران متوجه مدت تاريخ مصرف اين مواد نشوند. (اتحاديه آزاد کارگران ايران 12/8/88)
18. تعدادى از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در اعتراض به تاخير در دريافت حقوق خود مقابل كانون بازنشستگان تجمع كردند. نماينده بازنشستگان ذوب آهن تصريح كرد: ما بايد پول خود را از صندوق حمايت از بازنشستگان بگيريم كه اكنون به دليل مديريت اشتباه اين صندوق خالى است. (ايسنا 12/8/88)
19. کارگران شرکت آلومينيم اراک در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزاياى شهريور ماه و همچنين عدم توزيع لباس مخصوص کار دست به اعتصاب زدند. شرکت مهر اقتصاد ايرانيان وابسته به بسيج است و عيسى رضائى رئيس هيئت مديره اين شرکت از بستگان محسن رضائي، نامزد انتخابات رياست جمهورى 88 و فرمانده سابق سپاه است. (اراک تايمز 12/8/88)
20. طرح استخدام 60 هزار معلم حق التدريسى مردادماه سال 88 به تصويب نمايندگان مجلس رسيد. بدليل اينکه تصويب اين مصوبه بار مالى زيادى را بر دوش دولت مى گذارد، از سوى شوراى نگهبان با مخالفت روبرو شد. سال گذشته على احمدى وزير وقت آموزش وپرورش از وجود 570 هزار نيروى آموزشى بلاتکليف در اين وزارتخانه خبر داده بود. (مهر 13/8/88)
21. جليل احمدى و فريدون نيکوفر از اعضاى هيئت مديره شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه توسط حراست اين شرکت بازداشت و به نيروى انتظامى تحويل داده شدند که اين نيرو نيز نامبردگان را جهت اجراى حکم به زندان دزفول منتقل کرد. لازم به ذکر است مهرماه سال جارى شعبه اول دادگاه انقلاب دزفول فعالان کارگرى شرکت هفت تپه را به دليل فعاليت هاى صنفى خود محکوم کرد، در اين حکم علي نجاتي، فريدون نيکوفر، قربان عليپور و جليل احمدى به تحمل 6 ماه حبس تعزيرى و 6 ماه حبس تعليقى و محمد حيدريپور به تحمل چهار ماه حبس تعزيرى و هشت ماه حبس تعليقى محکوم شدند. (هرانا 14/8/88)
22. عيسى محمد كمالى دبير اجرايى خانه كارگر بوشهر گفت: كارگران شركت ايران صدرا هفته گذشته پس از يكسال دريافت مستمرى بيمه بيكارى به كارخانه بازگشتند اما كارفرما آنها را براى يك ماه ديگر به مرخصى فرستاد. اين تعطيلى به منظور تغيير ساختار وبازسازى بوده که در اين راستا کارفرما نيز تغيير کرده است. (هرانا 17/8/88)
23. بيش از 1000 نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت نيشکر هفت تپه در اعتراض به عدم دريافت پاداش خود در محل کمپ نى برى اين شرکت تجمع کردند. اين کارگران به صورت فصلى و موقت هر سال در فصل برداشت نيشکر و براى بريد نى استخدام مى شوند و در شرايط بسيار بدى معيشتى به سر مى برند. (هرانا 19/8/88)
24. عيدعلى کريمى دبير اجرائى خانه کارگر قزوين اعلام کرد: کارگران شرکت آذر قاف قزوين در اعتراض به پرداخت نشدن 5 ماه حقوق خود به اداره کار استان قزوين شکايت کردند. (ايلنا 19/8/88)
25. کارگران شرکت فرانوش فراهان، در اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق معوقه شان در مقابل اداره کل کار و امور اجتماعى استان مرکزى تجمع کردند. (هرانا 20/8/88)
26. جمعى از کارگران پالايشگاه نفت آبادان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماهه و مزاياى خود دست به تجمع در محوطه پالايشگاه زدند. مسئولان پالايشگاه نفت آبادان در پاسخ کارگران گفته اند که آنان زير نظر پمانکار بخش خصوصى فعاليت مى کنند و حقوق آنها ارتباطى با پالايشگاه ندارد. (جرس 21/8/88)
27. کارکنان و کارگران شهردارى و رانندگان سازمان اتوبوسرانى و حمل و نقل درون شهرى خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق و مزاياى خود دست از کار کشيدند و در مقابل فرماندارى اين شهر تجمع کردند. (مردمک 22/8/88)
28. کارکنان شرکت صنايع اراک امروز به همراه خانواده هاى خود در اعتراض به عدم دريافت حقوق در مقابل استاندارى دست به تجمع زدند. کارگران شرکت مذکور با حمل پلاکارد هايى خواستار دريافت حقوق ۶ ماهه خود هستند که به گفته آنان تاکنون پرداخت نشده است. (گسترش آنلاين 24/8/88)
29. کارگران و رانندگان شرکت جهاد نصر تحت پوشش پروژه مسکن مهر سنندج در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و مزاياى خود دست به اعتصاب زدند. (آژانس ايران خبر 24/8/88)
30. کارکنان شرکت کنف کار در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود در مقابل استاندارى گيلان تجمع کردند. آنها با حمل پلاکاردهايى اعلام کردند که حدود ۵ سال است که حقوق آنان به طور کامل پرداخت نشده و در اين ايام تنها در سه نوبت به هر يک از آنان ۳۶۰ هزار تومان پرداخت شده است. (گسترش آنلاين 24/8/88)
31. على نجاتى رئيس هيات مديرهى سنديکاى کارگران نيشکر هفت تپه که به شش ماه حبس تعزيرى و شش ماه حبس تعليقى محکوم شده بود، پس از حضور در شعبهى اجراى احکام دادگاه شوش بازداشت و براى گذراندن دوران محکوميت خود به زندان فجر دزفول منتقل شد. (هرانا 24/8/88)
32. عيد على كريمى دبير اجرايى خانه كارگر گفت: در استان قزوين ديگر كارخانهاى به نام گوشت زياران وجود ندارد، زيرا به دليل مديريت غلط بخش خصوصى اين كارخانه از مدتى پيش تعطيل شده است. وى افزود: 240 كارگر در كارخانه گوشت زياران كه به كشتار گوشت دام و بستهبندى آن مشغول بودند پس از واگذارى اين كارخانه به بخش خصوصى در 2 سال گذشته، مديريت جديد به جاى تهيه دام و كشتار آن، به كارهاى چون توزيع لوازم آرايش بهداشتى پرداخت و در نتيجه باعث افزايش بدهيهاى كارخانه و تعطيلى آن شد. (ايلنا 25/8/88)
33. نصرالله دريابيگى دبير اجرايى خانهكارگر مازندران از تعطيلى كارخانه فيبر بابلسر و بيكارى كارگران باقيمانده آن خبر داد. وى بابيان اينكه در سه دهه گذشته سازمان تامين اجتماعى مالك اين كارخانه بوده است، گفت: طى پنج سال اخير سوء مديريت مالك باعث شد تا امروز اين كارخانه به جمع واحدهاى تعطيل شده بپيوندد. به گفته دريابيگى مديريت طى اطلاعيهاى از 30 كارگر باقيمانده اين كارخانه خواسته است تا يا در ازاى سه ماه سنوات خود را بازخريد كنند و يا اخراج شوند. (ايلنا 25/8/88)
34. بابا نظر هدايتى دبير اجرايى خانه کارگر خراسان شمالى گفت: وزارت کار طى آمار رسمى ميزان بيکارى خراسان شمالى را 2/4 درصد اعلام کرده است؛ او در ادامه گفت: از نظر وزارت کار خراسان شمالى از نظر پايين بودن درصد بيکارى رتبه اول را در کشور دارد اما گويا آقايان نميدانند که بيکاران استان براى تامين هزينه زندگى در تهران کارگر ساده ساختمان هستند. وى با اعلام اينکه در سالهاى اخير کارخانجات الياف و اسفنج شيروان و نيز شهر خراسان به تعطيل کشيده شده و کارگران اين واحدها به خيل بيکاران افزوده شدهاند ميگويد: باور کنيد که بيکارى وجود دارد و با دستکارى آمارها نميتوانيد عمق فاجعه را مخفى کنيم. (ايلنا 25/8/88)
9ـ آذر 1388
الف) اخبار کارگرى
1. بازداشتها
1- وفا قادري، سنندج، (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
2- دياکو قادري، فرزند 10 ساله وفا قادرى
3- صديق سبحاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
4- همسر صديق سبحاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
5- يداله حمدي، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
6- کيومرث قادري، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
7- حبيب اله کاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
8- عرفان نادري، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
9- کاوه بهرامي، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
10- جمال خاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
11- واحد خاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
12- فايق سبحاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
13- کيومرث سبحاني، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
14- ظهير رضوي، سنندج (کميته هماهنگى براى ايجاد تشکلهاى کارگرى 15/9/88)
2. عدم پرداخت حقوق
1- 150 نفر کارخانه گوشت زياران –قزوين، 8 ماه، ايسنا 4/9/88
2- 900 نفر واحد نساجى مازندران، 4 ماه، فارس 2/9/88
3- کارگران کارخانه صنايع مخابراتى راه دور ايران،11 ماه، ايلنا 9/9/88
4- کارگران سد سيمره، 6 ماه، مهر 15/9/88
5- کارگران شرکت آوانگان، 6 ماه، ايلنا 25/9/88
6- 450 نفر کارگران شرکت صنعتى فولاد آلياژى ملاير، ايلنا 28/9/88
7- کارگران کارخانه فرنخ و مه نخ قزوين 2 ماه، ايلنا 29/9/88
3. اخراج از کار
1- 300 تن شرکت پيمان کارى مجنمع سيمان تهران ايلنا 1/9/88
2- فريدون نيکوفرد عضو هيات مديره سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 2/9/88
3- على نجاتى عضو هيات مديره سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 2/9/88
4- جليل احمدى عضو هيات مديره سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 2/9/88
5- قربان عليپور عضو هيات مديره سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 2/9/88
6- محمد حيدرى مهر عضو هيات مديره سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 2/9/88
7- فريدون نيکوفرد سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 11/9/88
8- قربان عليپور سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 11/9/88
9- محمد حيدرى مهر سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 11/9/88
10- جليل احمدى سنديکاى کارگران هفت تپه هرانا 11/9/88
11- منصور اسانلو رئيس سنديکاى کارگران شرکت واحد ايلنا 17/9/88
12- 1000 نفر شهردارى کرج هرانا 18/9/88
4. مرگ در حين کار
1- بدون هويت 18 ساله کارگاه نخ ريسى قم هرانا 8/9/88
2- بدون هويت 4 نفر معدن هجدک شهرستان راور مهر 17/9/88
10ـ دى 1388
الف) کارگران
1. بازداشتها
1- رضا رخشان شرکت کشت و صنعت هفت تپه – دزفول هرانا 14/10/88
2- مجيد حميدى سنندج هرانا 28/10/88
2. احکام صادره توسط دادگاهها
1- پژمان رحيمى 5 سال حبس – اهواز 12/10/88
2- محمد اسماعيل وندى 5 سال حبس – اهواز 12/10/88
3. صدور قرار وثيقه جهت آزادى از زندان
1- رضا درخشان 150ميليون تومان –شوش اتحاديه آزاد کارگران ايران 30/10/88
4. عدم پرداخت حقوق
1- صنايع اراک 250 تن سفير 2/10/88
2- پوشينه بافت قزوين 500 تن 5 ماه خبرگزارى مهر 8/10/88
3- شرکت نساجى مازندران 2 ماه مهر 12/10/88
4- کارگران لاستيک البرز 5 ماه ايلنا 13/10/88
5- کارخانه لبنى کنلوس 120نفر 4 ماه سفير 15/10/88
6- کارگران ساختمانى مترو ايستگاه پل صدر 800 نفر 6 ماه ايلنا 16/10/88
7- مجتمع شيميائى ببيستون کرمانشاه 50 نفر 10 ماه سفير 17/10/88
8- شهردارى اسلام آبادغرب 200نفر 6 ماه موکريان نيوز 21/10/88
9- کارگران شرکت آونگان اراک 8 ماه خبر نامه دانشگاه آزاد اراک 23/10/88
10- کارگران شهرک قدس تهران 8 ماه دنباله 28/10/88
11- کارگران کارخانه گوشت زياران – قزوين 120 نفر 2ماه ايلنا 28/10/88
12- کارکنان شرکت پارس نيرو – شيراز 9 ماه ايسنا 28/10/88
13- کارگران شرکت پارسليون– خرم آباد 200نفر 1سال سفير 30/10/88
14- رانندگان شرکت احيا گستران –اصفهان 2ماه اتحاديه آزاد کارگران ايران 30/10/88
15- کارگران شرکت پيوند امواج دريا –اسکله رجائى بندرعباس 2ماه راديوفردا 30/10/88
5. اخراج از کار
1- 170 تن معادن ذغال سنگ داربيد سفير 2/10/88
2- 52 هزار نفر طى 4سال – منطقه عسلويه ايلنا 9/10/88
3- نمايندگان کارگران کيان تاير 9 نفر تهران اتحاديه آزاد کارگرى ايران 23/10/88
تجمع اعتراضى
1- کارگران شرکت مخابرات راه دور ايران شيراز سفير 1/10/88
2- کارگران معادن ذغال سنگ داربيد سفير 2/10/88
3- 50 خانواده کارگران صنايع اراک سفير 2/10/88
4- کارگران پوشينه بافت قزوين خبرگزارى مهر 8/10/88
5- کارگران نساجى مازندران مهر 12/10/88
6- کارگران کارخانه لبنى کنلوس سفير 15/10/88
7- کارگران ساختمانى مترو ايستگاه پل صدر ايلنا 16/10/88
8- کارگران مجتمع شيميائى بيستون کرمانشاه سفير 17/10/88
9- کارگران شهردارى اسلام آبادغرب موکريان نيوز 21/10/88
10- کارگران شرکت آوانگان اراک خبرنامه دانشگاه آزاد اراک 23/10/88
11- قصابان شهرستان شوشتر خبرگزارى فارس 26/10/88
12- کارگران شهرک قدس تهران دنباله 28/10/88
13- کارگران کارخانه گوشت زياران – قزوين ايلنا 28/10/88
14- کارکنان شرکت پارس نيرو – شيراز ايسنا 28/10/88
15- کارگران شرکت پارسليون – خرم آباد سفير 30/10/88
16- رانندگان شرکت احيا گستران –اصفهان اتحاديه آزاد کارگران ايران 30/10/88
17- کارگران شرکت پيوند امواج دريا –اسکله رجائى بندرعباس راديوفردا 30/10/88
6. مرگ در حين کار
3- بدون هويت 2نفر پروژه آبو فاضلاب ميدان عتيق – اصفهان ايلنا 16/10/88
4- بدون هويت 2نفر شرکت فولاد سيادن – ابهر مهر 21/10/88
5- بدون هويت معدن هشونى – شهرستان کوهنبان مهر 23/10/88
6- بدون هويت معدن پابدانا – شهرستان کوهنبان مهر 23/10/88
7- بدون هويت شرکت سنگ شکن – شهر خواف خبرآنلاين 25/10/88
8- اکرام . ى 17 ساله تهران ايسکانيوز 30/10/88
11ـ بهمن 1388
الف) کارگران
1. بازداشتها
3- محمد اشرفى تهران ( هرانا 21/11/88 )
2. احضار به دادگاه يا نهادهاى امنيتى
1- عليرضا ثقفى تهران راديوفردا 6/11/88
2- محسن ثقفى تهران راديوفردا 6/11/88
3. جلوگيرى از فعاليت نهادهاى مدنى
3- کانون بازنشستگان کارگران ايران خودرو پيک ايران 4/11/88
4. صدور قرار وثيقه جهت آزادى از زندان
2- قربان على پور شرکت نيشکر هفت تپه (هرانا 21/11/88 )
3- محمد حيدرى شرکت نيشکر هفت تپه (هرانا 21/11/88 )
4- فريدون نيکو فرد شرکت نيشکر هفت تپه (هرانا 21/11/88 )
5- جليل احمدى شرکت نيشکر هفت تپه (هرانا 21/11/88 )
5. عدم پرداخت حقوق
16- کارخانه کيان تاير ايلنا 11/11/88
17- کارخانه نوردلوله صبا 2و نيم ماه اتحاديه آزاد کارگران ايران 14/11/88
18- کارخانه آوند پلاستيک 35 نفر 4 ماه ايلنا 14/11/88
19- شرکت آوانگان اراک 400 نفر 6 ماه مهر 15/11/88
20- کارگران نساجى مازندران 5 ماه (ايلنا 18/11/88 )
21- ذوب آهن 1 ماه تا 1 سال (ايلنا 18/11/88 )
22- کارگران تونل توحيد ( آفتاب يزد 21/11/88 )
23- 100 نفر گمرک خرمشهر 2 ماه ( سفير 27/11/88 )
6. اخراج از کار
1- شرکت حمل و نقل رسول اصفهان 5 نفر هرانا 2/11/88
2- کارخانه لاستيک البرز 9 نفر ايلنا 3/11/88
3- کارخانه نساجى بافته ها 180 نفر ايلنا 5/11/88
4- شرکت ميلاد 80 نفر هرانا 5/11/88
5- کارخانه نوشابه سازى ساسان 400-500 نفر ايلنا 13/11/88
6- چهار هزار نفر 60 واحد بسته بندى خرما ( شبکه خبرى صنايع غذايى ايران 16/11/88 )
7- 400 نفر واگن سازى شرکت متروى تهران ( ايلنا 19/11/88 )
8- 1500 نفر کارگر صنعت برق (ايلنا 26/11/88 )
9- کارگران پيمانکارى ساپکو ( ايلنا 28/11/88 )
7. تجمع اعتراضى
1- کارگران کارخانه نساجى بافته ها ايلنا 5/11/88
2- کارگران کيان تاير ايلنا 11/11/88
3- کارگران نورد لوله صفا اتحاديه آزاد کارگران ايران 14/11/88
4- کارگران شرکت آونگان اراک مهر 15/11/88
5- کارگران تونل توحيد ( آفتاب يزد 21/11/88 )
6- 100 کارگر گمرک خرمشهر (سفير 27/11/8 )
8. مرگ در حين کار
1- بدون هويت 1نفر سراى حاج حسن – تهران همشهرى 7/11/88
2- على 24 ساله تهران همشهرى 12/11/88
3- منصور بشمه شرکت نيشکر هفت تپه ( اتحاديه آزاد کارگران ايران 28/11/88 )
12ـ اسفند 1388
الف) و) کارگران
1. بازداشتها
1- صمد احمدپور کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
2- عباس هاشم پور کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
3- رحمان ابراهيم زاده کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
4- رحمان تنها کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
5- عيسى ابراهيم زاده کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
6- فتاح سليمانى کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
7- حسين پيروتى کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
8- عمر مينايى بوکان 19/12/88 موکريان نيوز
9- هادى تنومند بوکان 19/12/88 موکريان نيوز
10- کريم فاتحى بوکان 19/12/88 موکريان نيوز
11- رضا اقدسى کرج 20/12/88 رهانا
2. محاکمات
1- همايون جابرى تهران 12/12/88 فعالين حقوق بشر و دمکراسى در ايران
2- پدرام نصرالهى تهران 23/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
3. احضار به دادگاه يا نهادهاى امنيتى
1- همايون جابرى تهران 12/12/88 فعالين حقوق بشر و دمکراسى در ايران
2- غلامرضا خانى تهران 12/12/88 فعالين حقوق بشر و دمکراسى در ايران
3- بدون نام 10 نفر اصفهان 13/12/88 هرانا
4- فؤاد شبکى فرد کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
5- کاوه گل محمدى کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
6- آزاد منيرنيا کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
7- شعيب صابرى کردستان 15/12/88 کميته هماهنگى براى کمک به ايجاد تشکلهاى کارگرى
8- بدون هويت (20نفر) اصفهان 19/12/88 هرانا
9- عمر مينايى بوکان 19/12/88 موکريان نيوز
10- هادى تنومند بوکان 19/12/88 موکريان نيوز
11- کريم فاتحى بوکان 19/12/88 موکريان نيوز
4. عدم پرداخت حقوق
1- کارگران معادن آزاد شهر ورامين 6ماه 4/12/88 مهر
2- شهردارى اروند کنار 150 نفر 4 ماه 4/12/88 سفير
3- کارگران معادن شرق گلستان 6 ماه 4/12/88 مهر
4- شرکت ميلاد 70 نفر 7 ماه 11/12/88 هرانا
5- کارگران صنايع مخابراتى راه دور ايران 13 ماه 10/12/88 ايلنا
6- شرکت متک اصفهان 200 نفر 7 ماه 9/12/88 هرانا
7- شرکت چينى البرز قزوين 350 نفر 9 ماه 11/12/88 سفير
8- کارگران نساجى قائم شهر 5 ماه 11/12/88 ايلنا
9- کارگران کارخانه ريسندگى و بافندگى سيمين اصفهان 6 ماه 12/12/88 ايلنا
10- کارگران کارخانه چينى حميد 2 سال 15/12/88 ايلنا
11- کارگران کارخانه آبنگان اراک 6 ماه 18/12/88 ايلنا
12- کارگران بخش کک سازى ذوب آهن اصفهان 19/12/88 شوراى موقت کارگران ذوب آهن اصفهان
13- کارکنان پيمانکارى برج ميلاد تهران 21/12/88 ايلنا
5. اخراج از کار
1- شرکت احيا گستران اصفهان 25 نفر 1/12/88 هرانا
2- شرکت ناموران 150 نفر 4/12/88 کلمه
3- شرکت سازه 400 نفر 4/12/88 کلمه
4- امير توکلى - ذوب آهن اصفهان 1 13/12/88 هرانا
5- شرکت نوشابه سازى ساسان 800 نفر 24/12/88 ايلنا
6. تجمع اعتراضى
1- کارگران و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانى تهران و حومه 1/12/88 ايلنا
2- کارگران کارخانه صنايع مخابراتى راه دور- تهران 3/12/88 ايلنا
3- کارگران مجتمع فولاد مبارکه اصفهان 3/12/88 هرانا
4- کارگران شرکت ميلاد اصفهان 9/12/88 هرانا
5- کارگران شرکت متک اصفهان 9/12/88 هرانا
6- کارگران شهردارى اروند کنار 4/12/88 سفير
7- کارگران شرکت چينى البرز قزوين 11/12/88 سفير
8- کارگران نساجى مازندران قائم شهر 11/12/88 ايلنا
9- کارگران کارخانه ريسندگى و بافندگى سيمين اصفهان 12/12/88 ايلنا
10- کارگران کارخانه صنايع مخابراتى راه دور ايران 18/12/88 ايلنا
11- کارکنان دفاتر مخابراتى روستائى استان اصفهان 18/12/88 خانه ملت
12- کارگران بخش کک سازى ذوب آهن اصفهان 19/12/88 شوراى موقت کارگران ذوب آهن اصفهان
13- کارکنان پيمانکارى برج ميلاد تهران 21/12/88 ايلنا
14- کارگران نساجى مازندران – قائمشهر 23/12/88 ايلنا
7. مرگ در حين کار
1- غلامرضا رضاوند قم 19/12/88 هرانا
2- بدون نام (50 ساله ) شهرکرد کيهان 2/12/88
13 اردیبهشت 1389 09:59
بالاترين
دنباله
فيس بوک
نظر شما
نام (اختیاری)
ای-میل (اختیاری)
متن
آخرين مطالب مرتبط در روشنگرى:
يونان و هنگامه رهايی کارگران
--------------------------------------------------------------------------------
2010‑05‑07
گزارش وضعيت کارگران ايران سال 1388
--------------------------------------------------------------------------------
2010‑05‑03
11ارديبهشت.ويديوکليپ:کنترل نظامی شهر در روز جهانی کارگر 2010‑05‑01
11ارديبهشت.انعکاس مصايب کارگران دربيانيه تشکل وابسته:فقدان ابزار برای پيگيری حقوق، مصيبت قراردادهای سفيد، عدم پرداخت حقوق، اخراج، کارکودک،تبعيض جنسيتي،بيگاري، جلوگيری از فعاليت های کارگری 2010‑05‑01
11ارديبهشت.به نشانه سرکوب کارگران، احمدی نژاد و عسگراولادی مراسم روزکارگر را برگزار کردند. 2010‑05‑01